Kryeministri publikon rregullat që vlejnë për bashkatdhetarët që do vinë sivjet në Kosovë

Në mbledhjen e orëve të vona të Qeverisë së Kosovës është marrë vendim që nga 28 qershori të rifillojë transporti ajror dhe të hapet Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari” për vijat e rregullta – me masa të shtuara të sigurisë.

Kryeministri Avdullah Hoti përmes një postimi në Facebook ka thënë se ky vendim është në vazhdën e lehtësimit të masave.

Shefi i qeverisë ka thënë po ashtu se të gjithë udhëtarët që hyjnë në Kosovë rekomandohen të kenë testin RT-PCR negativ jo më të vjetër se katër ditë, derisa ka treguar edhe masat obligative për mbrojtje.

Postimi i plotë i kryeministrit Avdullah Hoti në Facebook:

Krahas nevojës për riaktivizim të të gjithë sektorëve të ekonomisë, jetët e qytetarëve dhe shëndeti publik mbeten prioritet i Qeverisë së Republikës së Kosovës. Pakujdesia për të parandaluar përhapjen e virusit në ditët e fundit, ka vënë në rrezik jetët e shumë qytetarëve!

Në mbledhjen e orëve të vona të Qeverisë së Kosovës është marrë vendim që nga 28 qershori të rifillojë transporti ajror dhe të hapet Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari” për vijat e rregullta – me masa të shtuara të sigurisë.

Kryeministri Avdullah Hoti përmes një postimi në Facebook ka thënë se ky vendim është në vazhdën e lehtësimit të masave.

Shefi i qeverisë ka thënë po ashtu se të gjithë udhëtarët që hyjnë në Kosovë rekomandohen të kenë testin RT-PCR negativ jo më të vjetër se katër ditë, derisa ka treguar edhe masat obligative për mbrojtje.

Postimi i plotë i kryeministrit Avdullah Hoti në Facebook:

Krahas nevojës për riaktivizim të të gjithë sektorëve të ekonomisë, jetët e qytetarëve dhe shëndeti publik mbeten prioritet i Qeverisë së Republikës së Kosovës. Pakujdesia për të parandaluar përhapjen e virusit në ditët e fundit, ka vënë në rrezik jetët e shumë qytetarëve!

Në bazë të rekomandimeve të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike dhe Komisionit Ekzekutiv për luftimin, monitorimin dhe reagimin ndaj #COVID19, sonte në mbledhjen e Qeverisë, kemi marrë vendim që të vazhdojmë me lehtësimin e masave!

Me vendimin e aprovuar sot nga kabineti qeveritar rifillon transporti ajror dhe hapet Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës ”Adem Jashari” për vijat e rregullta të domosdoshme, me masa të shtuara të sigurisë, duke pasur prioritet shëndetin publik dhe parandalimin e përhapjes së COVID-19. Obligohet Ministria e Infrastrukturës që të kompletojnë Udhëzimet administrative të Agjensionit të Aviacionit, protokollet e operimeve të transportit ajror, bazuar në mënyrë strikte në protokollet e EASA (Agjencia për Siguri në Aviacion e Bashkimit Evropian), rekomandimet e IKSHPK-së dhe Manualin për mbrojtjen nga COVID-19.

7 comments

  1. If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

Leave a Reply

Your email address will not be published.